KAJIAN: TELUR MAMPU KAWAL KANDUNGAN GULA DALAM DARAH PENGIDAP DIABETES? AMBIL PERHATIAN !!!

 


[MEDIA MATE Consultancy] - Kajian telah menunjukan bahawa ramai orang tidak sedari telah hidap diabetes atau gejala penyakit kencing manis, sehinggalah keadaan sudah menjadi serius seperti Diabetes Jenis 2. Diabetes juga dikenali sebagai "pembunuh senyap atau tersembunyi".

Pada kebiasaannya, Pradiabetes dan Diabetes Jenis 1 akan mendahului Diabetes Jenis 2. Dan malangnya, mangsa diabetes sering pula berhadapan risiko kecemasan memandangkan mereka akan mengalami ketakutan dan kerisauan yang berlebihan tentang isu kemelaratan serta pengurusan penyakit diabetes. Oleh yang demikian, anda wajar lebih bijaksana dengan mengambil pendirian yang hakiki bagi mencegah dari mengubati sebarang penyakit. 

Sebagai langkah permulaan, anda boleh ambil ujian pradiabetes secara dalam talian atau online - Tekan link Online Prediabetes Risk Test di bawah. 

Di samping itu, anda boleh mengamalkan telur sebagai penawar gejala diabetes kerana kajian menunjukkan bahawa telur boleh mengawal gula dalam darah, malah tidak pula mengganggu tahap kolesterol di dalam badan. 

Teruskan bacaan .. ๐Ÿ‘‡


Online Prediabetes Risk Test (Source: cdc.gov)


Nota: Sekiranya, anda dapati artikel ini baik kenapa tidak kongsikan saja dengan saudara mara, rakan serta pengikut media anda. Memandangkan ianya adalah suatu perbuatan amal makruf yang mudah tapi hakikatnya amat menguntungkan. 

Kredit: www.diabetes.ca/www.cdc.gov/Photo Getty
20221017

1 comment:

aasettr452 said...

The gambling enthusiasts’ segment is anticipated to possess a considerable degree of demand that may reinforce the event of the overall market. This is an open access article underneath the phrases of the Creative Commons Attribution License, which permits use, distribution and reproduction in any medium, provided the original work ์ฝ”์ธ์นด์ง€๋…ธ is correctly cited. Needs to evaluation the security of your connection earlier than continuing.